populist

Solar systemen

solar-systemen
Solar systemen. PV Systemen, zonne-energie opwekken hoe we het ook noemen we bedoelen allemaal het zelfde. Gebruik makend van de onuitputtelijk bron de ZON.

Via een Technische systeem kan elektrische energie opgewekt worden doormiddel van de straling van de zon. Via zonnepanelen word een spanning opgewekt, wisselend in verband met de sterkte van de straling, vervolgens word deze spanning omgezet in een bruikbare spanning van 230 Volt ~.

 Om te weten hoeveel energie, ( elektriciteit ) er word opgewekt is er een eenheid bedacht Dit word WP of Watt Peak.genoemd. In de meest ideale omstandigheden,levert 1WP 1 watt op, dat is de hoeveelheid in stroom. In de regel is een paneel 250 WP, dus een paneel kan 250 Watt opleveren in de meest gunstige omstandigheden. In Nederland word via vele metingen er van uitgegaan dat we 85% van de WP kunnen opwekken. Dus 250 WP levert dus 85% X 250 =212,5 Watt op. Wel belangrijk is , dat de panelen gericht moeten zijn naar het zuiden, om dit rendement te halen, pal West, Noord of Oost , dan advies er niet aan beginnen.

Zo als we allemaal weten is er duidelijk verschil , in straling van de zon in de winter ten opzicht van de zomer., Via een grafiek kun je zien de verschillen per maand. Via dit grafiek ontstaat de schatting dat gemiddeld ,dit vertaald mag worden in een rendement van 212,5 Kwh per jaar. Tel uit je winst 212,5 X 0,23=48,80€ winst per jaar. En dat ongeveer 25 jaar lang.

Voor ons als Nederlanders , het milieu , groen , duurzaam altijd goed. In al dat positieve gedoe, is toch de vraag wat levert mij dit op.

De panelen

solar1De panelen heb je in allerlei soorten maten.
De meest gangbare is een paneel van 1600 mm X 990 mm.
De dikte is 40 mm. Deze panelen hebbe een vermogen van 250 WP.

Aan de achterkant zit een koppelbox waar de bedrading word aan gesloten. Vervolgens word deze bedrading aan gesloten op de omvormer die als dankbare taak heeft de opgewekte energie om te zetten in 230 v ~stroom. Voor u zichtbaar, u ziet de meter bij een oude draaimeter terug lopen, of bij een moderne meter een apart tel werk de stand bij houd.

Je hebt Mono kristal panelen en Poly kristal panelen. Het belangrijkste verschil zit in de opbrengst, een Mono kristal paneel werkt perfect als deze keurig met de zon meedraait, dan is het rendement heel hoog. Maar daar heb je een hele installatie voor nodig.

Het meest voorkomende is dat het paneel vast zit, dan is een Polykristal het beste, dit paneel begint al te leveren als de zon er net opkomt schijnen op komend in het oosten, zijn piek bereikt als de zon of straling er recht boven staat en vervolgens weer afneemt naar mate de zon weer in het westen verdwijnt.

solar2Voor de hoek is het advies , omstreeks 30 graden aan te houden kleine afwijkingen daar in zijn nauwelijks waar te nemen.

Waar moet u meer opletten, bomen , momenten dat er schaduw werking optreedt, e.d. mocht dit het geval zijn, ook voor een deel van de panelen dan is het advies voor elk paneel een omvormer te nemen. De levensduur van zo'n solo omvormer is zeer groot wel 20 jaar, maar de kosten zijn ook wat hoger. Een goed advies is zeer op zijn plaats.

Diverse methoden van plaatsen, op een bestaand schuin dak, over alles heen of geïntrigeerd in het dak. Op een platdak in de regel altijd de juiste hoek en richting. Een car port, mooi in de vrij ruimte. Of gewoon als u de ruimte heeft achter in de tuin op een frame, kan mooi het openhaard hout er onder. 

Wat kost het, wat levert het op?

Ik lever panelen , Duits fabricaat, uit Freiburg, ET solar P660-250+ poly panelen ( + minimaal of meer )

10jaargarantiesolar410 jaar product garantie en 25 jaar opbrengst garantie!!

  • Technische Totaal, geeft 2 jaar montage garantie.
  • De omvormer is een Solvia string omvormer: "De Solvia 2.5, 3.3 en de 5.0".
  • !! 10 jaar standaard garantie op de omvormer !!!
  • Betreft de constructie, hier maak ik gebruik van hoogwaardige producten Aluminium en RVS.
  • Tevens is er de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding de komende 5 jaar een inspectie/controle moment af te spreken.

solar5
Bij het systeem is te leveren een monitoring,
zodat u achter de computer kan zien hoe het rendement verloopt,
kosten op aanvraag.

In onderstaande tabel kunt u zelf zien wat het kost en wat het opbrengt

 

Aantal

Watt Piek

Kwh per jaar

Gemidelde

Verkoopprijs,

Gemidelde

panelen

wattpiek X 85%

opbrengst per jaar

incl BTW

terugverdien tijd

 

 

 

 

 

 

6

1560

1320

305 €

op aanvraag

8 jaar

8

2080

1780

410 €

op aanvraag

7½  jaar

10

2600

2200

510 €

op aanvraag

7 jaar

12

3120

2650

610 €

op aanvraag

7 jaar

15

3900

3310

760 €

op aanvraag

7 jaar

In deze tabel zijn we uitgegaan van een kostprijs van 0,23 € per KW/h

Bovenstaande is incl. bekabeling van de panelen tot de omvormer.
!! In verband met de bereikbaarheid om de panelen te plaatsen kunnen er geringe extra kosten bij komen, huur hoogwerker stijger of id. Wordt terplekke bij opname bepaald.

Al met al ten opzichte van rente op spaargeld is investeren in zonne energie zonder twijfel lucratief. Geen bank kan daar tegen op.

Voor meer informatie kunt u het contact opnemen via ons contactformulier, of telefonisch via  06 -518 13478